Dikkat!!!
Bugün, tadı bir harika, çok hafif olan, her an evde bulunabilen malzemeler ile yapılabilen, yedikçe yediren, bittiğinde hemen yenisi yapılan Alman Pastası tarifini vereceğim ..
Yapımı kolay yemesi olay :))
Bugün ben çay eşliğinde tam da bu pastadan yiyorum ;)
Bu da başka bir günden...
Malzemeler:
Pandispanya için:
- 2 adet Yumurta
- 1 çay bardağı Toz Şeker
- 1 çay bardağı Süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik Sıvıyağ
- 3 çay bardağı Un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 1 Yumurta
- 1 çay bardağı Toz Şeker
- 500 ml Süt
- 1 çay bardağından az eksik Un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Pandispanya yapımı:
. Derin bir kasede yumurtalar ve toz şekeri köpürene dek mikser ile çırpıyoruz.
. Daha sonra süt, sıvıyağ ve unu ekleyip çırpıyoruz.
. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
. Ve yağlanmış kalıbımıza boşaltıyoruz.
. Ben kelepçeli kalıp kullanıyorum, altına da yağlı kağıt kullanıyorum.
. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
. Piştikten sonra soğuyan kek ikiye kesilir ve bu arada krema hazırlanır.
Krema yapımı:
. Yumurta, süt, toz şeker ve un bir tencerede iyice karıştırılır.
. Pişmesi için ocağa alınır.
. Göz göz olunca tereyağı ve vanilya eklenir.
. İyice çırpılıp ikiye kestigimiz kekin arasına sürülür.
. Kekin diğer parçasıda üstüne kapatılır ve pudra şekeri serpiştirilir.
Dilerseniz kek arasında muz dilimleri de olabilir..
Ayrıca, bu krema her pasta arasında, kek üzerinde ve meyveler ile cuplarda kullanılabilir.
Dinlenen pasta yenmeye hazır, afiyet olsun..
Not:Telefondan yapılan bir post daha!!!
Sizlere de şimdiden afiyetler olsun..
Facebook: sibelinkurabiyeevi
İnstagram: @sibeldaban
Sevgiler
ellerine sağlık, nefiss görünüyor
YanıtlaSilTeşekkürler canımm..Bence permalı kızınla birlikte yapın canımm :)
Silmmm çok lezzetli görünüyor sibelcim, her zamanki gibi! :)
YanıtlaSilAyy teşekkürler canımm:))
Silafiyet olsun. sevgiler...
YanıtlaSilCook teşekkürler sevgiler :)
Silbu kadar şahane pastalar yapıp, bu kadar zayıf kalmak ayıp olmuyor mu :))) ellerine sağlık Sibelcim!
YanıtlaSilHhahahh :)) ayy vallaha bu konuda epey şanslıyım galiba, hareketli kıpraşımlı olduğumdan galiba :) muckss canımm ;)
SilEllerine sağlık canım. Bu tarif çok eski belki bilirsin . İlk öğrendiğimde ne çok yapardım :))))
YanıtlaSilEvett Gülay ablacım yılların değişmeyen tatları bir harika oluyor..
SilBu ara bende oyleyim evde biter bitmez yenisi yapılıyor :)) cok opuyorum sevgiler