11 Şubat 2013 Pazartesi

Çikolatalı Kalp - Yıldız Kurabiye



Bugün sizlere,  lezzetli ve çok pratik yapılan kurabiyelerin tarifini vermek istedim.Yaklaşan 14 Şubat sevgililer gününde belki sevdiğine yapmak isteyenler olabilir.

Ben bugün minik sevgilim için yaptım, öğle uykusuna yatmadan bir tane yeyip içi rahat ederek uyudu :)
Malesef miniğimiz 4 gündür hasta, öksürmesi, hapşurması, burun akıntısı ve en önemliside 3 gecedir ateşi oluyor.Ama bugün daha iyi gibi, en azından keyfi özellikle düne göre daha iyi.Bende miniğim daha da mutlu olsun diye kurabiye yaptım :) Bir bardak ıhlamur ve bir kurabiye mutlu etti bebeğimi :)

Sizde sevdiklerinizi mutlu etmek isterseniz eğer, çikolatalı kurabiye tam size göre :)

Malzemeler:
1 adet yumurta
1,5 su bar. pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım paket margarin ( oda ısısında yumuşamış olmalı)
alabildiği kadar un

Süslemek için:
Glazür çikolata
fındık, fıstık vs.

Yapılışı:
Un hariç bütün malzemeleri birlikte yoğurdum, unu sonradan azar azar ekliyorum.İstenen kıvama gelince, tezgahın üzerine un serpip, hamurdan büyük parçalar alıp, merdaneyle açıyorum.Son olarak kalıpla şekiller verip, yağlı kağıt olan tepsiye diziyorum.
Önceden ısınan fırında 180 derecede 15-20 dk pişiriyorum.Çok hafif pembeleşince tamamdır.

Gelelim en keyifli yerine :)
Piştikten sonra soğumasını beklerken, glazür çikolatamı hazırlıyorum.Bir tencerede paketiyle eritiyorum...Bazen kalıp bitter çikolata da kullanıyorum, tabi onu benmari usulü eritiyorum.Ben glazürü tercih ediyorum, ama bulamadığımda kalıp kullanıyorum.

Çikolata tabakta donmadan kurabiyenin bir kısmını, çabuk çabuk batırıp yağlı kağıt bulunan tabağıma alıyorum. Üzerlerine de fındık serpiştiriyorum. Dolapta çikolata donana kadar bekletiyorum, hatta sadece yiyeceğimiz zaman çıkarıp, tekrar dolapta saklıyorum.

Aslında çok kolay olan bir tarif, sadece anlatımı uzun oldu, gözünüz korkmasın yani :)
Ayrıca hamuru yoğurduktan sonra tepsiye sığacak kadarını yapıp, kalanı buzluğa kaldırabiliyorum.Böylece ani bir misafir geleceği zaman, yeni bir hamur yoğurmaya gerek yok, sadece kurabiyelere şekil vermek oldukça işi kolaylaştırıyor.

Not: Sevgililer günü için yapılacak olursa, hamurun içine kırmızı gıda boyası eklenebilir.












Herkeze boll çikolatalı, neşeli, keyifli bir hafta dilerim
 
Sevgiler :)
 
 
 
 

10 yorum:

  1. Sevgililer gününde deneyebilirim ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğim gibi aslında çok kolay, yazım uzun oldu. hiç gözün korkmasın kesinlikle yap :)hemde kırmızı gıda boyası ekleyerek ;)

      Sil
    2. Büyük ihtimal yapacağım :) bu halini de çok beğendim belki renklendirmem bile ;-)

      Sil
  2. Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda tamamen iyileşir.
    Çok güzel görünüyor deneyeceğim bu tarifi elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürederim canım, inş halen öksürüyor bakalım ne zaman bitecek. şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım benim çok güzel görünüyor. Kuzucuğun nesi var ya, bu aralar bütün çocukalar hasta. İyileşir bir an önce inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkürler. Meryemcim kuzucuğu 2 gün dışarı çıkarmaya gelmiyor, hemncik üşütüyoruz malesef, inş daha iyi oluyor. sevgiler canım.

      Sil
  4. wow ! ne gusel ! Bence bu bir yetenek.. Ben beslenme seklimde ciddi degisim yaptigim icin yillardir boyle seyleri evimde yapmiyorum.. disarida da daha az yemege calisiyorum.. :) Ama inan boyle sahane goruntuler gorunce yapmak aklimdan gecmiyor degil.. belki Alpcan biraz daha buyuyunce onun icin bir kac deneme yaparim.. (suan biliyorsundur belki, hala tatli tuzlu yemis durumda degil..) Ellerine saglik cnm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aayy teşekkürler, Lulucum.Fotoğraflarda hiç öylee çok dikkat etmen gerkiyormuş gibi görünmüyorsun, ama tabi tatlı bambaşka birşey, haklısın galiba. Canım Alpcanın pastası bile meyveydi bilmem mi :) maşallah ona. ben Çınar için çikolatasız birkaçtane ayırıyorum.Çikolatayı ne kadar geç yerlerse okadar kardayız, bu tür şeyleride en azından evde yapıp yediriyorum :)

      Sil
  5. Çok hoş görünüyorlar. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil