28 Şubat 2013 Perşembe

Kestaneli ve Çikolatalı Pasta


Son günlerde yemek bloğu gibi, sürekli pasta, börek tarifleri verdiğimin farkındayım..Ama napayım yaptığım lezzetli yiyeceklerin tariflerini sizlerle de paylaşmayı istiyorum. E, bloğumda da hayata dair her şey var nasılsa, o zaman sorun yok ekleyebilirim. :))

Kış bitmesine az kala kestaneyi alınca  hemen bir pasta yaptım, ki yok böyle bir pasta dedirtti yani.Bu konuda hiç mütevazı olamayacağım, gerçekten süper güzel yapmışım. ellerime sağlık.. Bu sefer ki tarifim hiç pratik değil, şimdiden söyleyeyim.

Malzemeler:
- hazır pasta tabanları ( ben 2 kat kullandım)
- kakaolu pasta kreması
- yarım kilo kestane
- kalıp çikolata
- nescafe veya kahve
- 2 kaşık toz şeker
- 1 bardak süt
- vanilya

Yapılışı:
- Kestaneleri haşlayıp soyun ve birazcık parçalayın. ( bu aşama beni çok uğraştırdı)
- Pasta kremasını tarifine göre hazırlayın, çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kestane, krema, çikolata vanilyayı karıştırıp, 15 dk buzdolabında dinlendirin.
- Bir bardak süte, toz şeker ve kahveyi ekleyip ( ben nescafe 3ü bir arada kullandım)  pasta tabanlarını ıslatın.
- Kestaneli karışımı ilk katın üzerine sürün, ıslattığınız ikinci katıda üzerine kapatın.
- Pastanın dışını da aynı malzeme ile kapatıp üzerine ince ezdiğiniz kestaneleri serpin.

Birazcık beyazlık katması için krem şanti kullanılabilir, yapmayı da düşündüm fakat miniğim uyuduğu için mikseri çalıştıramadım.sonrada üşendim artık yeter dedim :)


 











Öğlen miniğimle, akşamda eşimle afiyetle yedik..

Her günümüz tatlı olsun inşallah :)
Sevgiler

4 yorum:

  1. Ohhh ellerinize sağlıkk hayranlıklaa izliyorummmm daha o pratik pizzayı yapcammmmm bennn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürederim :) sırayla yaparsınız inş.pizzayı h.sonu kahvaltı için yapın mesela..bu pastayı deneyin bence, gerçekten lezzetli oluyor :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık gerçekten harika gözüküyor, zaten kestaneyi de çok severim eminim çok da lezzetli olmuştur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ..Kestanenin zamanı artık bitmek üzere, ama eğer bulursan denemelisin, lezzetli gerçekten :)

      Sil