27 Aralık 2012 Perşembe

DIY. Minik Hediye Çantası :)


Yaklaşık 3 sene önce tunalıda bir bijuteride görüp yaptığım şuradaki bilekliğimin hazır olmadığını yeni öğrenen yeğenim Simge onada yapmamı istemişti.Bende ancak yeni vakit bulup yapabildim, e tabi bunlar iki kız kardeş birine yapınca diğerinede yapmak gerekir diye Elizan  içinde yaptım.

Sanki birazcık yeni yıl hediyesi gibi oldular.Gerçi, hediye alıp vermeyi çok sevsemse yeni yılda hediye verme gibi bir alışkanlığım yoktur. neden mi?  Çok basit, ailemiz maşallah okadar kalabalık kii herkeze hediye almaya kalksak üff yani, bütçeyi acaip zorlarız.Ee özel günlerinde maaşallahı var tabi, saymaya gerek varmı kızlar, sizlerde biliyorsunuz ki çok fazla.Şimdi hediyenin büyüğü küçüğü olmaz nolcak ki diyenleri duyar gibiyim.Evet bir bayan olarak böyle düşünüyorum, tabiki eşe dosta sürpriz yapalım isteriz, ama ne mümkün diyorum ve konuyu acaip dağıttım diye artık gerçek konumuza başlıyorum.. :))

Kızlara minik bilekliklerini yapınca öylece ellerine vermeyi istemediğim için güzel hediye paketleri hazırladım. Bilekliklerden daha çok zorladılar beni..


 
Kağıttan şablon hazırladım
 

 
Kartonu ters çevirip, şablonu üzerine koyup etrafından çizdim
 

 
Çizdiğim yerlerden kestim
 
 
 
  

 
 Kesilen kısımlardan katladım ve kurdele geçirebilmek için delikler açtım.( sağ kapağın ortasındaki delik yanlışlıkla fazladan açıldı :) )
 

 
Katlanan yerleri birbirine denk gelecek şekilde birleştirip yapıştırdım
 

 
Kurdelelerini geçirirken aralarına birerde kalp ekledim
 
 
 
Bunlarda benimkine yakın olan bileklikler
 
 
 
Bu mavi kutuda miniğimin doğumunda 60 adet yapıp misafirlerimize dağıttıklarımızdan.Birdaha okadar fazla sayıda yaparmıyım bilmiyorum, galiba ancak iyi bir teklif gelirse  :D Katlayıp yapıştırmaktan parmaklarım kıpkırmızı olmuşlardı çünkü...

 

 
 
Bugün minik bir alışveriş yaptım.
 
 
Minik paketlerim nasıllar ama
( Bu arada,  yavruağızı olduğunu düşünerek ilk defa turuncu bir oje sürdüm sizce nasıl ? )
 
Sevgiler :)
 
 
 

 

8 yorum:

  1. Hediye kutuları çok hoş eline sağlık Bloğunu izlemeye aldım selamlar

    YanıtlaSil
  2. Paketler çok tatlı. Oldum olası bayılırım zaten minik şeylere =) Keşke ben de yapabilsem:( Ojenin rengi de gayet hoş bence =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşeyin miniği tatlı oluyor zaten dimi:) teşekkürler canım, ama ojeme alışamadım yaa bende birazcık kırmızı hastasıyımda :) özellikle ojede farklı bişey uygulamak benim için zor geliyor.

      Sil
  3. süpersin ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Paketler grrcekte disarida pahali fiyalara satilan paketler gibi.cok hos olmus.eline saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, gerçektende dışarıda ne kadar pahalılar dimi.

      Sil